Officiële opening sportaccommodatie SV Parkhout

Vrijdag 20 oktober jl. is de officiële opening verricht van de nieuwe sportaccommodatie van SV Parkhout. Deze opening werd verricht door de twee ereleden Adrie van Raaij en Bas van Noordenne. Zij waren lange tijd actief bij respectievelijk VSV Vreeswijk en SV Geinoord. Van Raaij was 65 jaar lid van VSV Vreeswijk en van Noordenne maar liefst 67 jaar. De vader van laatst genoemde was één van de oprichters van SV Geinoord, dat was in 1952. Ook sportwethouder John van Engel was aanwezig om dit heugelijke feit te vieren.

Onze videograaf Jos van Vogelpoel legde de opening van de nieuwe accommodatie in bovenstaande video vast voor onze lezers. Het afgelopen jaar heeft de verbouwing plaatsgevonden waarbij zestien kleedkamers, een tribune en een kantine zijn gecreëerd.

De beide voetbalverenigingen in Nieuwegein Zuid zijn na een fusie één voetbalvereniging geworden: SV Parkhout. Deze fusie werd in 2015 al in gang gezet. Met enige strubbelingen zijn beide voetbalclubs definitief één vereniging geworden. Dat het allemaal niet zo soepeltjes verliep in de afgelopen jaren lag niet aan beide clubs, maar meer aan de gemeente Nieuwegein. De plannen werden hierdoor in 2017 tijdelijk gestagneerd.

Uiteindelijk werden zaterdag 1 juli 2023 ten kantore van Sutter-Kars Notarissen in Nieuwegein de laatste handtekeningen gezet onder het finale (juridische) fusiedocument. Hierdoor kwam formeel een einde aan het bestaan van de voetbalverenigingen SV Geinoord en VSV, de Vreeswijkse Sportvereniging ‘Vreeswijk.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk